pești

Asocierea dintre zodii și nutriție nu este deloc întâmplătoare. Dacă acceptăm faptul că suntem diferiți, cu siguranță înțelegem că, la fel ca alte obiceiuri și preferințe, și cele alimentare se conturează în raport cu trăsăturile noastre de personalitate. Recunosc că am optat pentru această abordare într-un articol lunar pe blog din dorința de a-ți oferi o perspectivă relaxată și totodată plină de imaginație, care te poate motiva în plus să faci schimbările mult dorite în stilul tău de viață.

Așadar, pentru că suntem la începutul zodiei Pești, voi continua maratonul dietelor horoscop cu sfaturi și observații legate de caracteristicile nativilor din această zodie.

Click aici și află dieta potrivită pentru Vărsător!

Primul pas al schimbării: Cunoaște-te mai bine!

Peștii sunt înzestraţi cu multă sensibilitate şi receptivitate la tot ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru i-a ajutat să își dezvolte empatia și intuiția. Dacă te recunoști în acest portret, sunt sigură că deja te gândești cum ai putea prelua sfaturile mele de dietă pentru a ajuta pe cineva apropiat care se luptă cu kilogramele în plus. Sau o persoană care, deși are această problemă, încă nu conștientizează pe deplin care sunt consecințele depozitelor de grăsime asupra stării generale de sănătate. Pentru că ești o persoană plină de creativitate, care accesează cu ușurință rezervele nesecate de imaginație pe care le are la dispoziție, vei găsi, fără îndoială, o cale pentru a fi alături de cineva drag într-o cură de slăbire. Sau pentru a-l sprijini în atingerea obiectivelor de schimbare a stilului de viață.

Click aici și află cum îți poți schimba viața în 9 pași simpli!

Această capacitate de dedicare necondiționată are și reversul ei. Poți ajunge să te neglijezi, iar sănătatea ta ar putea avea de suferit din cauza problemelor emoționale alimentate de teama de a greși față de cei din jur sau de a nu reuși să le oferi totul. Te sfătuiesc să introduci și nuanțe de gri în acest tablou alb-negru al luptei pentru perfecțiune. Dacă apelezi la mâncare pentru a-ți pansa anumite emoții negative, identifică una câte una cauzele. Astfel îți va fi mult mai ușor să eviți capcanele acestui comportament alimentar.

Citește și: Mănânc emoțional. Este vina mea?

Peștii sunt, de asemenea, romantici și visători, ceea ce îi determină să rămână timizi și rezervați în relațiile cu ceilalți. Conștientizează calitățile deosebite pe care le ai și scoate-le fără ezitare la iveală. Doar așa îți vei consolida încrederea în forțele proprii. Acceptă, la rândul tău, sfaturile sau sprijinul pe care ți-l oferă apropiații. Ca schimbul de energie pozitivă să se producă, trebuie să funcționeze în ambele sensuri.

Nutriție: Ce și cum să mănânci pentru a te simți „ca peștele în apă”

Nativii Pești sunt în general atrași de dietele care promit rezultate rapide pe termen scurt. Asta din cauză că pornesc la drum convinși că nu vor avea răbdarea și perseverența pentru a respecta un program de durată. Însă tocmai aici se ascunde cheia succesului tău: începe cu pași mici, dar eficienți.

Îți recomand o dietă de detoxifiere de o săptămână. Alege fructe în prima parte a zilei și legume și verdețuri în partea a doua. Reintrodu treptat în meniul tău produsele de origine animală, dar evită în continuare produsele de patiserie, cofetărie, făina albă și grăsimile. Felicită-te pentru reușita dietei de detoxifiere răsfățându-te la sfârșitul săptămânii cu „ceva bun” la masa de prânz!

Click aici și descoperă o dietă de detoxifiere de 3 zile!

Păstrează obiceiurile sănătoase pe care le-ai deprins în acest timp scurt, cu efecte benefice imediate. Respectă orarul fix al celor 3 mese pe zi, care te va ajuta să îți echilibrezi atât poftele, cât și greutatea și excesul de fluide din corp. Nu te împrieteni prea strâns cu alimentele sărate și bea 2 litri de apă zilnic pentru o hidratare optimă!

Mișcare și relaxare: Ce să faci ca să te simți „ca peștele în apă”

Punctele anatomice sensibile ale Peștilor sunt picioarele, sistemul digestiv și sistemul limfatic. De aceea, îți recomand să te programezi regulat la un masaj de relaxare și de drenaj limfatic. Sesiunile de relaxare și de detoxifiere de tip yoga sau pilates te vor ajuta să eliberezi tensiunile din corp și să ai un tonus bun. Activitățile sportive pe care ți le recomand sunt alergatul (alternat cu mersul pe jos în ritm alert) și cățăratul. Acesta din urmă poate fi solicitant, dar foarte distractiv.

Însă pentru ca trucurile pe care ți le-am împărtășit să funcționeze din plin trebuie să respecți un program corespunzător de odihnă. Asigură-te că dormi minim 7 ore pe noapte! Dacă ți-e greu să te smulgi din vârtejul gândurilor și al grijilor înainte de culcare, încearcă un program de meditație ghidată de pe Youtube și aplică tehnicile de respirație pentru controlul emoțiilor.

Știi ce au în comun absolut toate zodiile? Motto-ul care ne inspiră și ne motivează pe toți în viața de zi cu zi: „Sănătate, te iubesc!”.

Tu ce zodie ești și care sunt obiceiurile alimentare care te definesc? Aștept răspunsul tău în comentarii!