Pentru că mai e puțin până la Florii, vreau să le urez anticipat „La mulți ani!” tuturor celor care poartă nume de floare.

Și tot pentru că se apropie Floriile, astăzi ți-am pregătit patru rețete de pește delicioase, din care să alegi ce îți place.

Somon la grill cu tagliatelle din morcovi și dovlecei

O porție conține: 204 Kcal, 10,9 g Glucide, 20,3 g Proteine, 9 g Grăsimi, 4 g Fibre.

rețete peșteIngrediente pentru 2 porții

  • File de somon sau scrumbie (200 g)
  • Morcov (200 g)
  • Dovlecel (300 g)
  • Ulei de măsline (2 lingurițe)

Condimente şi ierburi aromate: Zeamă de lămâie, Usturoi (2 căței), Piper alb proaspăt măcinat, Sare.

Mod de preparare

Somon la grill

  1. Cu ajutorul unei pensule, fileul de somon se unge pe ambele părţi cu un amestec din suc de lămâie, usturoi zdrobit, piper şi sare.
  2. Se pune fileul în tigaia grill încinsă în prealabil, lăsându-se aproximativ 2 minute pe fiecare parte pentru un file cu grosimea de un deget.

Tagliatelle din morcov și dovlecel

  1. Folosind un cuţit pentru legume, se taie dovleceii şi morcovii, fierţi în prealabil, în panglici subţiri.
  2. Se scufundă tagliatellele din legume pentru 30 de secunde în apă clocotită, după care se lasă la scurs.
  3. Se prepară un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie şi piper şi se toarnă peste tagliatelle, amestecându-le bine.

Șalău cu salată de vinete picante și roșii

O porție conține: 198 Kcal, 12 g Glucide, 20,4 g Proteine, 8,1 g Grăsimi, 3,7 g Fibre.

Rețete peșteIngrediente pentru 2 porții

  • Șalău (200 g)
  • Vinete (250 g)
  • Roșii proaspete (200 g)
  • Ulei de măsline (3 lingurițe)
  • Usturoi (4 căței)

Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel proaspăt, Crenguță de rozmarin, Chimion, Zeamă de lămâie, Coajă de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

Șalău la cuptor împachetat în folie

  1. Se curăţă peştele de solzi şi intestine şi se lasă la scurs pe un prosop curat.
  2. Se unge peştele cu un amestec preparat din ½ linguriţă de ulei de măsline, rozmarin, piper, după care se pun 2 căţei de usturoi şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt în interiorul peştelui.
  3. Se împachetează peştele în folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Salată cu vinete picante şi roşii

  1. Se taie vinetele felii, se stropesc cu ½ linguriţă de ulei de măsline şi se pun într-o tigaie grill încinsă în prealabil, lăsându-se până se înmoaie.
  2. Se face un dressing din ½ linguriţă ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, chimion, piper, sare şi pătrunjel, in care se pun feliile de vinete şi se lasă timp de 2 ore.
  3. Într-un bol se amestecă feliile de roşii şi cele de vinete, decorându-se cu pătrunjel.

Doradă cu salată aromată de sparanghel și roșii

O porție conține: 200 Kcal, 10,9 g Glucide, 19,9 g Proteine, 9,7 g Grăsimi, 4,5 g Fibre.

Rețete peșteIngrediente pentru 2 porții

  • Doradă (250 g)
  • Roșii cherry (200 g)
  • Sparanghel (200 g)
  • Salată verde proaspătă (200 g)
  • Ulei de măsline (3 lingurițe)

Condimente şi ierburi aromate: Frunze uscate de oregano, Suc de lămâie, Suc de portocale, Coajă rasă de portocale, Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

Doradă la grill

  1. Se curăţă peştele de solzi şi intestine, apoi se condimentează cu sare şi piper.
  2. Se unge cu ½ de linguriţă de ulei măsline şi se presară puţin oregano uscat.
  3. Se frige peştele pe ambele părţi, câte 8-10 minute pe fiecare parte.

Salată aromată de sparanghel şi roşii

  1. Se pune sparanghelul rupt în bucăţi mari în apă fierbinte, uşor sărată, şi se lasă să fiarbă pentru aproximativ 4 minute, apoi se pune sub jet de apă rece şi se lasă deoparte la scurs.
  2. Se face un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie, suc de portocală, coaja rasă de portocală, sare şi piper.
  3. Se pun într-un bol frunzele de salată, jumătăţile de roşii cherry, sparanghelul şi se toarnă peste ele dressingul.

Macrou cu salată de sfeclă roșie și țelină

O porție conține: 211 Kcal, 11 g Glucide, 20 g Proteine, 9,6 g Grăsimi, 3,6 g Fibre.

Rețete peșteIngrediente pentru 2 porții

  • Macrou (200 g)
  • Sfeclă roșie proaspătă (200 g)
  • Tulpină de țelină proaspătă (100 g)
  • Ulei de măsline (2 lingurițe)
  • Usturoi (4 căței)

Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel proaspăt, Suc de lămâie, Suc de mere, Piper negru proaspăt măcinat, Sare

Mod de preparare

Macrou la grill

  1. Se curăţă peştele şi se îndepărtează capul, după care se fac câteva tăieturi transversale pe toată lungimea peştelui. Se unge peştele pe ambele părţi cu un amestec format din ½ linguriţă de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi zdrobit, piper şi sare.
  2. Se pune în tigaia grill încinsă în prealabil, lăsându-se aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte pentru un file cu grosimea de un deget.

Salată de sfeclă roșie și țelină

  1. Se face un dressing din ½ linguriţă de ulei de măsline, suc de lămâie, piper negru şi pătrunjel tocat mărunt.
  2. Se amestecă într-un bol sfecla roşie dată prin răzătoare, ţelina tocată fin şi suc de mere, peste care se toarnă apoi dressingul.
  3. Se serveşte decorată cu frunze de pătrunjel.

Aceste rețete fac parte din cartea KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra online.

Te provoc să încerci și tu aceste rețete și să îmi spui cum ți-au ieșit. Le poți consuma la cină (click aici să vezi până la ce oră poți mânca cina) sau la felul doi la prânz, alături de o supă de broccoli, de exemplu. Click aici să vezi cum se prepară o supă de broccoli delicioasă și cu puține calorii.

Ai grijă însă ce bei la masa de Florii (vezi aici Top 5 băuturi care îngrașă) și ce desert alegi pentru a nu-ți distruge dieta. Click aici să vezi cum se prepară Ananas pe grătar sau Mere umplute.

Poftă mare şi spor la slăbit!

Facebook Comments