Pentru că mai e puțin până la Florii, vreau să le urez anticipat „La mulți ani!” tuturor celor care poartă nume de floare.
Și tot pentru că se apropie Floriile, astăzi ți-am pregătit patru rețete de pește delicioase, din care să alegi ce îți place.
Somon la grill cu tagliatelle din morcovi și dovlecei
O porție conține: 204 Kcal, 10,9 g Glucide, 20,3 g Proteine, 9 g Grăsimi, 4 g Fibre.
Ingrediente pentru 2 porții
- File de somon sau scrumbie (200 g)
- Morcov (200 g)
- Dovlecel (300 g)
- Ulei de măsline (2 lingurițe)
Condimente şi ierburi aromate: Zeamă de lămâie, Usturoi (2 căței), Piper alb proaspăt măcinat, Sare.
Mod de preparare
Somon la grill
- Cu ajutorul unei pensule, fileul de somon se unge pe ambele părţi cu un amestec din suc de lămâie, usturoi zdrobit, piper şi sare.
- Se pune fileul în tigaia grill încinsă în prealabil, lăsându-se aproximativ 2 minute pe fiecare parte pentru un file cu grosimea de un deget.
Tagliatelle din morcov și dovlecel
- Folosind un cuţit pentru legume, se taie dovleceii şi morcovii, fierţi în prealabil, în panglici subţiri.
- Se scufundă tagliatellele din legume pentru 30 de secunde în apă clocotită, după care se lasă la scurs.
- Se prepară un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie şi piper şi se toarnă peste tagliatelle, amestecându-le bine.
Șalău cu salată de vinete picante și roșii
O porție conține: 198 Kcal, 12 g Glucide, 20,4 g Proteine, 8,1 g Grăsimi, 3,7 g Fibre.
Ingrediente pentru 2 porții
- Șalău (200 g)
- Vinete (250 g)
- Roșii proaspete (200 g)
- Ulei de măsline (3 lingurițe)
- Usturoi (4 căței)
Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel proaspăt, Crenguță de rozmarin, Chimion, Zeamă de lămâie, Coajă de lămâie, Piper alb proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
Șalău la cuptor împachetat în folie
- Se curăţă peştele de solzi şi intestine şi se lasă la scurs pe un prosop curat.
- Se unge peştele cu un amestec preparat din ½ linguriţă de ulei de măsline, rozmarin, piper, după care se pun 2 căţei de usturoi şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt în interiorul peştelui.
- Se împachetează peştele în folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Salată cu vinete picante şi roşii
- Se taie vinetele felii, se stropesc cu ½ linguriţă de ulei de măsline şi se pun într-o tigaie grill încinsă în prealabil, lăsându-se până se înmoaie.
- Se face un dressing din ½ linguriţă ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, chimion, piper, sare şi pătrunjel, in care se pun feliile de vinete şi se lasă timp de 2 ore.
- Într-un bol se amestecă feliile de roşii şi cele de vinete, decorându-se cu pătrunjel.
Doradă cu salată aromată de sparanghel și roșii
O porție conține: 200 Kcal, 10,9 g Glucide, 19,9 g Proteine, 9,7 g Grăsimi, 4,5 g Fibre.
Ingrediente pentru 2 porții
- Doradă (250 g)
- Roșii cherry (200 g)
- Sparanghel (200 g)
- Salată verde proaspătă (200 g)
- Ulei de măsline (3 lingurițe)
Condimente şi ierburi aromate: Frunze uscate de oregano, Suc de lămâie, Suc de portocale, Coajă rasă de portocale, Piper negru proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
Doradă la grill
- Se curăţă peştele de solzi şi intestine, apoi se condimentează cu sare şi piper.
- Se unge cu ½ de linguriţă de ulei măsline şi se presară puţin oregano uscat.
- Se frige peştele pe ambele părţi, câte 8-10 minute pe fiecare parte.
Salată aromată de sparanghel şi roşii
- Se pune sparanghelul rupt în bucăţi mari în apă fierbinte, uşor sărată, şi se lasă să fiarbă pentru aproximativ 4 minute, apoi se pune sub jet de apă rece şi se lasă deoparte la scurs.
- Se face un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie, suc de portocală, coaja rasă de portocală, sare şi piper.
- Se pun într-un bol frunzele de salată, jumătăţile de roşii cherry, sparanghelul şi se toarnă peste ele dressingul.
Macrou cu salată de sfeclă roșie și țelină
O porție conține: 211 Kcal, 11 g Glucide, 20 g Proteine, 9,6 g Grăsimi, 3,6 g Fibre.
Ingrediente pentru 2 porții
- Macrou (200 g)
- Sfeclă roșie proaspătă (200 g)
- Tulpină de țelină proaspătă (100 g)
- Ulei de măsline (2 lingurițe)
- Usturoi (4 căței)
Condimente şi ierburi aromate: Frunze de pătrunjel proaspăt, Suc de lămâie, Suc de mere, Piper negru proaspăt măcinat, Sare
Mod de preparare
Macrou la grill
- Se curăţă peştele şi se îndepărtează capul, după care se fac câteva tăieturi transversale pe toată lungimea peştelui. Se unge peştele pe ambele părţi cu un amestec format din ½ linguriţă de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi zdrobit, piper şi sare.
- Se pune în tigaia grill încinsă în prealabil, lăsându-se aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte pentru un file cu grosimea de un deget.
Salată de sfeclă roșie și țelină
- Se face un dressing din ½ linguriţă de ulei de măsline, suc de lămâie, piper negru şi pătrunjel tocat mărunt.
- Se amestecă într-un bol sfecla roşie dată prin răzătoare, ţelina tocată fin şi suc de mere, peste care se toarnă apoi dressingul.
- Se serveşte decorată cu frunze de pătrunjel.
Aceste rețete fac parte din cartea KiloStop Detox, pe care o poți cumpăra online.
Te provoc să încerci și tu aceste rețete și să îmi spui cum ți-au ieșit. Le poți consuma la cină (click aici să vezi până la ce oră poți mânca cina) sau la felul doi la prânz, alături de o supă de broccoli, de exemplu. Click aici să vezi cum se prepară o supă de broccoli delicioasă și cu puține calorii.
Ai grijă însă ce bei la masa de Florii (vezi aici Top 5 băuturi care îngrașă) și ce desert alegi pentru a nu-ți distruge dieta. Click aici să vezi cum se prepară Ananas pe grătar sau Mere umplute.