„Aș vrea să vă povestesc astăzi despre o pacientă de-ale mele, o fire sportivă care a practicat ani de zile fitness și culturism. Mihaela, căci despre ea vreau să vă vorbesc, are 48 de ani și a venit la KiloStop cu 84 de kilograme și dorința de a slăbi 20 de kilograme. Era foarte motivată și hotărâtă să slăbească.

Click aici și vezi care sunt cele 5 obiceiuri care te ajută să-ți păstrezi silueta!

Însă, deși își dorea foarte mult acest lucru, problemele de sănătate ne-au dat ceva bătăi de cap. Mihaela avea un hipotiroidism pe care nu îl mai tratase de ceva vreme și care îi sabota dieta. Nici cu trigliceridele și colesterolul nu stătea prea bine. Mai mult decât atât, avea antecedente de diabet și obezitate în familie. De fapt aceste probleme de sănătate au constituit o parte importantă a motivației ei de a slăbi.

Dar pentru că noi, la KiloStop, avem grijă în primul rând de sănătatea pacienților noștri, nu am început dieta până nu am făcut toate analizele.

Ba mai mult, pentru Mihaela procesul de slăbit a fost momentul de cotitură, care a determinat-o să se preocupe de sănătatea ei din toate punctele de vedere. Așa că a mers din nou la endocrinolog și și-a reluat tratamentul.

Poftele – sabotorii dietelor de slăbit

Vă spuneam mai devreme că parcursul dietei nu a fost unul fără obstacole pentru Mihaela. Dar spre deosebire de alți pacienți de-ai mei, pentru ea aceste momente mai dificile și-au făcut simțită prezența la începutul programului. Un exemplu elocvent îl constituie poftele, cu care mulți dintre pacienții noștri se confruntă.

Citește articolul și află cum poți să păcălești poftele!

Aș vrea să vă spun că avem o baghetă magică cu care le facem să dispară 🙂 dar știți și voi că așa ceva se întâmplă doar în povești cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene. Secretul constă în a-ți satisface poftele în cantitatea și la momentul oportun.

Porumb fiert la dietă? La KiloStop se poate!

De exemplu, când a fost în concediu la mare, Mihaela își dorea și ea să mănânce un porumb fiert sau să bea un pahar de bere sau vin. Așa că, înainte de a pleca în concediu, am pus la punct un plan de bătaie, astfel încât nici să nu se îngrașe, nici să se simtă constrânsă și frustrată tocmai în concediu. Nimănui nu i-ar plăcea asta. Nici mie și cred că nici vouă. Concediul este totuși pentru relaxare și încărcarea bateriilor.

Am învățat-o să mănânce porumbul fiert în prima parte a zilei, la micul dejun sau la prânz. Dacă opta pentru a doua variantă, îi sugeram să renunțe la carbohidrații de la prânz. Putea să fie chiar și o gustare, dar în ziua respectivă o rugam să facă mai multă mișcare. Oricum, la mare a înotat foarte mult, s-a plimbat mult, nu a lenevit și totul a fost în regulă.

A învățat cum să mănânce clătite

Altă dată a poftit la clătite și i-am dat o rețetă de clătite dietetice, făcute cu făină integrală, lapte, ou și umplute cu brânză, pentru că simțea pofta de sărat. Am învățat-o că poate mânca două clătite dimineața, pregătite într-o tigaie antiaderentă și nu a fost nicio problemă. Mi-a spus că i s-au părut foarte potrivite și nu a mai simțit nevoia să abuzeze de ele.

Click aici ca să vezi o rețetă delicioasă de clătite umplute cu piept de pui, ardei și brânză!

Au fost însă și alte situații în care poftele puteau să dăuneze profund sănătății. În aceste cazuri, în care nu aveam variante înlocuitoare, i-am explicat de ce alimentele respective sunt nesănătoase și a înțeles.

Petrecerile și aniversările de la birou

O altă problemă era că, la birou, colegii aveau obiceiul de a aduce dulciuri și alte mâncăruri. La început, Mihaela a refuzat pur și simplu să le mănânce, spre nedumerirea colegilor. După un timp, când aceștia au văzut că este atât de hotărâtă și de fermă, dar mai ales când au început să vadă rezultatele muncii ei, nu au mai insistat să îi ofere dulciuri, ba chiar au susținut-o în procesul ei de slăbit.

Atunci când mergea la petreceri, ne făceam temele dinainte. Ne gândeam ce o să se servească acolo și care era cea mai mare tentație: sărmăluțe, tort etc. Dacă petrecerea era în jurul orei cinei, mânca cina la petrecere. Dar dacă era la o oră mai târzie, cum ar fi 22, îi recomandam să mănânce acasă o cină ușoară, ca să nu meargă acolo cu o foame de lup.

Legat de tort, îi recomandam, dacă poftește, să îl ia la pachet și să-l mănânce a doua zi la micul dejun. Dacă totuși pofta era prea mare și nu se putea stăpâni, o sfătuiam să guste o linguriță-două.

Frica de vizitele la mama

Dar poate cea mai mare temere a Mihaelei erau momentele când mergea în vizită la părinți, pentru că mama ei gătea foarte bine. Cu timpul însă, a învățat-o și pe mama ei câteva secrete ca să facă mâncăruri mai dietetice: să nu mai pună atâta fideluță sau orez în ciorbă, să nu mai pună atâta cartof. Așa i-a demonstrat și mamei că mâncărurile ieșeau foarte bune, chiar dietetice fiind.

Află aici care sunt cele 7 alimente pe care să le eviți dacă nu vrei să îmbătrânești prematur!

Mihaela a fost pacienta ideală. A avut multă ambiție, și-a dorit foarte mult să slăbească și a fost ordonată și corectă cu ea și cu mine de-a lungul întregii noastre călătorii. Vedeam cum îi crește motivația de la săptămână la săptămână, pe măsură ce apăreau rezultatele pe cântar.

Dar cea mai mare mulțumire am avut-o atunci când mi-a spus: „Am venit cu cea mai mare plăcere. Niciodată nu m-am simțit ca la medic, am simțit că vin la o prietenă. O prietenă care m-a ascultat, m-a motivat și m-a învățat o mulțime de lucruri.”

Acum Mihaela se simte foarte bine, este foarte atentă la toate aspectele sănătății ei,  iar analizele de sânge i s-au normalizat. Mă bucur foarte mult că a învățat să aibă mai multă grijă de ea, după ce se neglijase prea mulți ani.”*

*Rezultatele variază de la persoană la persoană. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate şi determinarea acestuia. Noi îţi promitem că vom face tot ce putem pentru a te ajuta să slăbeşti sănătos şi cu plăcere!