Într-unul dintre articolele trecute, ți-am spus povestea lui Cosmin, care a reușit să slăbească 40 de kilograme după ce a descoperit ingredientele unei vieți sănătoase.

Conștient că viața este – literalmente – mult mai grea atunci când trebuie să te lupți și cu povara kilogramelor în plus, Cosmin și-a dorit să împărtășească experiența lui cu cât mai mulți oameni. Eu am aflat povestea de la colega mea, Dr. Georgiana Mărgărit, și m-am bucurat că am putut să o transmit mai departe prin intermediul blogului.

Click aici şi citeşte povestea lui Cosmin!

Dr. Andra Iacobini

Nu numai că astfel i-am îndeplinit lui Cosmin dorința, dar articolul despre cazul lui a inspirat și alți pacienți Kilostop să își facă publice poveștile de succes. Acum mă refer în mod special la Tudorel, care în prezent este pacientul colegei mele, Dr. Andra Iacobini.

Spun “în prezent” pentru că Tudorel a început maratonul celor 50 de kilograme slăbite alături de o altă colegă de-a mea, Dr. Diana Antăluţă, cu care a şi slăbit mare parte din aceste kilograme. Dar cum Diana a intrat în concediu de creştere a copilului, Tudorel a fost preluat de Dr. Andra Iacobini, cu care face echipă şi în prezent.

Am fost mai mult decât încântată să găzduiesc această poveste extraordinară pe blog. Știu că, dincolo de reguli și statistici, la fel ca pe mine, și pe tine te inspiră poveștile reale ale oamenilor obişnuiţi.

A fost odată ca niciodată… o dietă eșuată

Din păcate, aceasta este o formulă mai adevărată și mai prezentă decât ne-am dori, nicidecum o idee de adormit… persoanele cu kilograme în plus. Când a intrat la colega mea, Dr. Diana Antăluţă, în cabinet, Tudorel avea 36 de ani și 179,8 kilograme.

Sora lui îl sfătuise să vină la noi la clinică. La rândul ei, aflase despre programul KiloStop de la un medic căruia i-a povestit despre problemele fratelui.

Cu 5 ani în urmă, Tudorel mai făcuse o încercare de a slăbi, dar, din cauza unor neplăceri cauzate de acea dietă, a decis să spună stop. Reușise deja să dea jos câteva kilograme bune, care însă … ai ghicit, după ce a renunțat la regim, s-au întors de două ori mai multe.

Dr. Diana Antăluţă

Acum, la 10 luni după ce a cerut ajutorul, Tudorel are cu 50 de kilograme mai puțin, 129,7 la ultima cântărire, ca să fim exacți. Şi ce este extraordinar e că vrea să îi ajute şi pe alţii care au probleme de greutate. Chiar în dimineața zilei în care am aflat povestea lui, mai recomandase cuiva să își facă o programare.

Faptul că se întâmplă aceste lucruri este un semn că viaţa lui s-a schimbat cu adevărat şi că este foarte mulţumit de această schimbare. Următoarea lui țintă este să ajungă la 100 kilograme.

Felicitări, Tudorel! Felicitări, Andra şi Diana! Sunteţi o echipă minunată! Spor la slăbit în continuare!

Cum s-a produs declicul

În această poveste nu și-a făcut apariția vreo boală gravă, deși pândea după colț, ținând cont că toate valorile analizelor săriseră de limita normalității. Pur și simplu, a venit un moment în care Tudorel a conștientizat că prea multe dintre aspectele vieții lui de zi cu zi erau influențate de povara kilogramelor în plus pe care le căra permanent cu el.

Începuse să se simtă captiv din cauză că se deplasa foarte greu. Era practic dependent de mașina mică, el fiind șofer pe camion. Cum e posibil așa ceva?

Închipuie-ți că Tudorel ieșea din bloc și se urca imediat în mașina … mică pentru a ajunge la mașina … mare. Urma apoi o zi întreagă de captivitate la volan.

Uneori, îi era greu să se urce în cabina camionului și le cerea colegilor ajutorul.

Dacă avea nevoie să meargă pe jos, nu reușea să parcurgă nici 100 de metri din cauza oboselii extreme. Pe lângă toate aceste probleme, faptul că nu reușea să își găsească îmbrăcăminte pe măsura lui poate părea chiar minor.

Ceea ce l-a determinat însă să iasă din acest carusel chinuitor a fost gândul la copilul lui. Devenise insuportabil să îl refuze de fiecare dată când cel mic își dorea să se joace cu el, să se plimbe, să meargă în parc.

Kilogramele în plus îl constrângeau să îi spună mereu că e obosit și îl trimitea la mama lui. Tudorel și-a dat astfel seama că familia este infinit mai importantă decât kilogramele care se înmulțiseră în neștire.

Și atunci, a apăsat puternic pe accelerație în direcția bună

Secretul succesului lui Tudorel: sinceritatea faţă de sine însuşi

Ca să fie sigur că va ține drumul drept și va ajunge la consultații, Tudorel a optat pentru programări după-amiaza și seara, după lucru.

Zahărul, sarea și carnea de porc cu grăsime au fost singurele „sacrificate” în noua dietă. Excesele îl aduseseră la cele aproape 180 de kilograme, iar eliminarea din alimentație a celor trei avea să îi aducă beneficii importante pentru sănătate.

Când a văzut primele semne ale schimbării și a simțit că dă randament, Tudorel a fost cu adevărat convins de noul program de alimentație.

Treptat, medicul lui încercat să îi explice cum poate reintroduce zahărul, sarea și carnea de porc în alimentație, dar Tudorel a fost cel care a pus punct.

Pur și simplu nu le duce dorul și nici nu mai vrea să se expună riscurilor. Este foarte încântat că a reușit să descopere alternative sănătoase la poftele pe care le-a avut mereu. De exemplu, acum își ia necesarul de zahăr din fructe, nu din prăjituri sau din sucuri, cum obișnuia înainte.

Vezi aici cum să mănânci fructe la dietă!

Nu a întâmpinat prea multe momente dificile la dietă pentru că a ales strategia sincerității depline față de el însuși:

„Dacă aș fi depășit limitele și m-ar fi întrebat doamna doctor ce am mâncat, ar fi trebuit să mă mint pe mine în primul rând și nu aș fi putut face asta”.

Tudorel numește „ambiție” acest mix de voință și motivație care l-au menținut pe drumul cel bun.

Citeşte şi “Este slăbitul atât de simplu pe cât pare?”

De asemenea, soția lui a devenit un aliat de nădejde. Gătește corespunzător, și, ceea ce e minunat, întreaga familie a început să renunțe la obiceiurile alimentare nesănătoase.

„Am respectat indicațiile și le voi respecta în continuare, spre binele meu.”

Viaţa la minus 50 kilograme

Tudorel spune că se simte cu totul alt om acum pentru că poate face anumite lucruri la care înainte doar visa. Nu numai că dimineața pleacă pe jos spre camion, dar a făcut din mersul pe jos un obicei plăcut și poate parcurge kilometri întregi fără să mai simtă oboseala.

A trebuit să schimbe toate salopetele de la muncă, iar colegii au rămas uimiți de cât de mult a slăbit și au crezut că și-a făcut operație la stomac.

A întâlnit și el persoane care au apelat la operație, dar o intervenție chirurgicală, spune Tudorel povestind despre experiențele acestora, înseamnă probleme și complicații cu care nu ai cum să te confrunți la dietă.

Citeşte aici povestea Iulie despre cum şi-a micşorat stomacul fără bisturiu!

Analizele au revenit la normal, și cel mai important, acum el îi propune celui mic să iasă la plimbare.

„Dacă aveți probleme cu greutatea și vreți să deveniți mai sănătoși și mai fericiți, încercați programul Kilostop. Este vorba de voință în primul rând. Surplusul de kilograme ne împiedică de la multe realizări. Iar aceasta nu este doar o poveste, ci poate fi demonstrată oricând.”

Mă bucur nespus că am mai cunoscut încă un adept al stilului de viață echilibrat care a decis să spună, mai presus de toate, “Sănătate, te iubesc”!

Tu care crezi că ar fi primul lucru care s-ar schimba în viața ta dacă ai reuși să slăbești?